Winnaars Nestlé Prijs voor Dietetiek 2017 zijn bekend!

07 november 2017

 

Tijdens de ALV van de NVD op 7 november jl. werd voor de 33e keer de Nestlé Prijs voor Diëtetiek uitgereikt.

Doreen de Bruin en Lysanne Melissa Smit van Hogeschool Amsterdam schreven dit jaar de winnende scriptie. Hun verslag ‘Gewichtsverlies, compliance en vitamine- en mineralenstatus één jaar na een bariatrische ingreep’ maakte de meeste indruk op de jury.

Effectiviteit van je behandeling als diëtist is een actueel en relevant onderwerp. Heeft de behandeling die ik geef wel voldoende effect? En hoeveel invloed heb ik daar eigenlijk op? En kan ik nog evenveel effect bereiken als de patiëntenaantallen fors toenemen? Of moet ik dan toch op een andere manier gaan behandelen? Diëtisten verzamelen steeds vaker gegevens om dit soort vragen relevante praktische te beantwoorden. De winnende scriptie was hier een mooi voorbeeld van door de resultaten van een groepsbehandeling met een individuele behandeling van patiënten na bariatrische chirurgie met elkaar te vergelijken.

Als u de samenvattingen van de beste 3 scripties wilt nalezen, klik hier. Wilt u het boekje ontvangen, stuur ons een e-mail via het contactformulier.