★ ★ ★ In plaats van kerstkaarten 2016 winnaars!  ★ ★ ★

16 december 2016

Welk initiatief wint 1 van de 2 keer €500?

Alweer voor de 6e maal organiseerden wij deze nu al traditionele actie In plaats van kerstkaarten rondom de aankomende feestdagen. Wij vroegen u ons deelgenoot te maken van uw voorstellen voor goede doelen, - initiatieven of onvervulde wensen.

Ook dit jaar ontbrak het ons wederom niet aan inzendingen! Voor het eerst overschreden we de grens van 100 inschrijvingen. Gelukkig maar dat er in de Benelux diverse initiatieven ontplooit worden om goede doelen te ondersteunen en deze in het centrum van de aandacht te plaatsen.

In België zet radiostation “STU BRU” zich in voor de realisatie van onvervulde wensen en goede doelen met “de Warmste week”, terwijl in Nederland twee 3FM deejays (en een poes) het glazen huis betreden voor “Serious Request”. Gedurende een week zullen zij het glazen huis niet uitkomen en niet eten om op deze wijze geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Catherine Pijls, logopedist bij SWZ zorg in Son (NL) wint de eerste €500. Catherine werkt met mensen met een ernstig meervoudige beperking behandeling (EMB) en wil haar werkplek graag voorzien van voldoende hulpmiddelen om eten en drinken uit te proberen binnen de diverse woonvormen.

Sonja Haye is de volgende gelukkige. Sonja is diëtist bij de Warande in Zeist (NL) Zij kan €500 besteden aan St Zalm. St. Zalm is een organisatie die lichamelijke, verstandelijke of psychisch beperkte en chronisch zieken jongeren een dagbesteding bied. De Stichting wil graag een moestuin aanleggen om de jongeren te laten ervaren hoe groente, kruiden en bloemen verzorgt moeten worden. Tevens is er een grote wens voor een zintuigentuin. Op de stichting wordt elke dag gekookt.

Omwille van de vele inzendingen en even zovele mooie initiatieven willen wij het project “40 kanjers zwoegend en gedreven, kromgebogen over hun sturen op weg naar de TOP” van logopediste Saskia Bruin van Esdégé-Reigersdaal belichten en belonen met een bedrag van 250€ / of bijdrage in natura.

STELT U VOOR... Frankrijk september 2017, mooie omgeving, een prachtige blauwe hemel en een warme, maar niet te hete zon. Ruim 40 kanjers zitten zwoegend, maar gedreven kromgebogen over hun sturen op weg naar de TOP. Het zweet druppelt van de hoofden, de beenspieren zijn strak gespannen en de hartslag is hoog, het tempo zal laag liggen...heel laag. Het doel is om de top van de kale berg: Mont Ventoux te bereiken, de naam alleen al zorgt voor ontzag. De weg ernaartoe zorgt net zo hard voor een uitdaging, motivatie, doorzettingsvermogen, afzien, gezond eten en drinken, goed voor je eigen lijf en stalen ros zorgen en natuurlijk veel plezier en ontmoeten. Alle 22 kanjers zijn mensen met een licht verstandelijke beperking en hebben een vast maatje die met elkaar dit avontuur aangaan. In april 2016 zijn de eerste kilometers weggetrapt en de daarop volgende maanden stonden in het teken van de verdere kennismaking en álles wat er bij het fietsen komt kijken. Vele kilometers zijn er inmiddels weggetrapt, vele kilo's zijn er voor sommigen al afgefietst en veel enthousiaste verhalen worden er gedeeld. Eén van onze diëtiste, is bij het project betrokken en zal binnenkort ook een clinic over "voeding en verzorging" geven.

Om met de hele groep de berg op te komen is er geld nodig voor materiaal, kleding, wintertrainingen, vervoer en verblijf en gezonde voeding voor tijdens het verblijf. Er zijn al hele leuke sponsoracties opgezet door de deelnemers zelf om geld binnen te halen: houten kaarsenstandaards in verschillende maten draaien met de draaibank en verkopen, (verantwoorde) koekjes bakken met de afdruk van een fiets erop, fietsreparaties doen en hier een vergoeding voor vragen, een spinningmarathon organiseren en een bijdrage per fiets vragen etc. De actie "In plaats van kerstkaarten" komt voor ons project als geroepen en zie ik zelf als een kans om mogelijk een heel mooi bedrag als sponsoring te winnen, naast mijn actieve bijdrage samen met een deelnemer te trainen.