Onze website ondersteunt deze browser niet  

Nestlé versnelt acties om het plastic afval aan te pakken

Recentelijk hebben wij, Nestlé, onze visie uiteengezet om een afvalvrije toekomst te realiseren: 100% van onze verpakkingen moet recycleerbaar of herbruikbaar zijn tegen 2025. Hierbij is bijzondere aandacht voor het vermijden van plastic afval.

 

Hoewel we al actief de recyclingopties nastreven waar mogelijk, weten we dat 100%recycleerbaarheid niet voldoende is om de ernstige problemen rondom plastic afval met succes aan te pakken. We moeten onze grenzen verleggen en meer doen. Daarom zijn we vastbesloten om naar elke optie te kijken als oplossing voor deze complexe uitdaging en meerdere oplossingen te omarmen die nu van invloed kunnen zijn.

 

Wij geloven in de waarde van recycleerbare en composteerbare papieren materialen en biologisch afbreekbare polymeren, met name wanneer er geen recyclinginfrastructuur bestaat. Het aanpakken van deze complexe kwestie van plasticvervuiling vereist een holistische visie en een goed georkestreerde inspanning.

 

Om deze doelstelling te realiseren zijn specifieke acties vereist.

 

Tussen 2020 en 2025 zal Nestlé alle plastics die niet recycleerbaar of moeilijk te recyclen zijn, geleidelijk afbouwen voor alle producten wereldwijd. Daarnaast implementeert Nestlé alternatieve verpakkingsmaterialen in de wereldwijde productportfolio en legt het samenwerkingsverbanden met leveranciers gespecialiseerd in geavanceerde verpakkingen.

Vanaf februari 2019 begint Nestlé Health Science met een eerste stap, namelijk het verwijderen van alle plastic rietjes van de producten. Met behulp van alternatieve materialen zoals papier en innovatieve ontwerpen nemen wij verdere stappen om zwerfvuil te verminderen.

 

Klik hier voor de volledig persbericht