Onze website ondersteunt deze browser niet  

Overgeven

Overgeven is het onvrijwillig uitwerpen van de maaginhoud. Een periode van overgeven gaat meestal binnen 6 tot 24 uur weer over. Baby's die overgeven hoeven niet medisch te worden behandeld, maar het is wel belangrijk dat ze voldoende vocht binnenkrijgen om uitdroging te voorkomen.

Waarom geeft mijn baby over?

Overgeven kan worden veroorzaakt door een voedselallergie zoals koemelkeiwitallergie (KMEA). In de eerste maanden kan overgeven ook worden veroorzaakt door kleine voedingsproblemen, zoals te veel drinken. Als je baby plotseling begint over te geven, is de kans groot dat dit wordt veroorzaakt door een maaginfectie zoals buikgriep.

Bijna 50% van de baby's met KMEA geeft regelmatig over.

Kan het koemelkeiwitallergie zijn?

Overgeven is een veel voorkomend symptoom van KMEA bij baby's. Baby's met KMEA hebben meestal meerdere symptomen en deze symptomen kunnen sterk van elkaar verschillen.

Als je denkt dat je baby vaker dan normaal overgeeft, kan dit op KMEA wijzen. Misschien heb je naast overgeven ook andere symptomen in andere delen van het lichaam van je baby opgemerkt.

Onze symptoomchecker is een handige en eenvoudige manier om te bekijken welke veelvoorkomende symptomen van KMEA je baby heeft.

Gebruik de symptoomchecker om alle symptomen van je baby die KMEA-gerelateerd kunnen zijn op een rijtje te zetten. Deze kun je dan bespreken met je arts.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby, vraag dan altijd zo snel mogelijk advies aan een medische professional.

Overgeven

ANDERE SYMPTOMEN VAN KOEMELKEIWITALLERGIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het is belangrijk dat moeders worden gestimuleerd om borstvoeding te blijven geven, ook als hun baby koemelkeiwitallergie heeft. Meestal is deskundig voedingsadvies nodig om alle bronnen van koemelkeiwit uit de voeding van de moeder te weren. Als er voor speciale flesvoeding wordt gekozen, is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen. Ongekookt water, niet-uitgekookte flesjes of een onjuiste verdunning kunnen baby's ziek maken. Onjuiste bewaring, behandeling, bereiding of voeding kan uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van baby's. Flesvoeding voor medisch gebruik bij baby's moet onder medisch toezicht worden gebruikt.