Onze website ondersteunt deze browser niet  

Anafylactische Shock

Anafylactische shock is een ernstige, acute allergische reactie die veel orgaansystemen kan treffen. Het is een ernstig symptoom dat levensbedreigend kan zijn.

Bij een ernstige anafylactische shock kunnen de luchtwegen van de baby vernauwen en opzwellen en kan de bloeddruk dalen, waardoor het moeilijk wordt om te ademen.

Kan het koemelkeiwitallergie zijn?

Een allergische reactie op voedsel, zoals koemelkeiwitallergie (KMEA), is een van de meest voorkomende triggers voor een anafylactische shock bij baby's. Andere triggers zijn een insectensteek, medicatie en latex. De symptomen kunnen heel plots optreden en zeer snel verergeren.

Als je vermoedt dat je baby een anafylactische shock heeft, bel dan meteen de hulpdiensten, laat je baby niet alleen en breng je baby meteen naar het ziekenhuis.

Anafylactische shock

ANDERE SYMPTOMEN VAN KOEMELKEIWITALLERGIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het is belangrijk dat moeders worden gestimuleerd om borstvoeding te blijven geven, ook als hun baby koemelkeiwitallergie heeft. Meestal is deskundig voedingsadvies nodig om alle bronnen van koemelkeiwit uit de voeding van de moeder te weren. Als er voor speciale flesvoeding wordt gekozen, is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen. Ongekookt water, niet-uitgekookte flesjes of een onjuiste verdunning kunnen baby's ziek maken. Onjuiste bewaring, behandeling, bereiding of voeding kan uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van baby's. Flesvoeding voor medisch gebruik bij baby's moet onder medisch toezicht worden gebruikt.