Diarree

We spreken van diarree als een baby gedurende maximaal 2 weken 3 of meer keer per dag losse of waterige ontlasting heeft. Bij baby's is het eerder de verandering in consistentie dan de frequentie van de ontlasting die op diarree wijst. De ontlasting van een normale of gezonde baby is zacht en los. In de eerste maanden kan de ontlasting van je baby ook geelachtig van kleur zijn. Dit is normaal.

Waarom heeft mijn baby diarree?

Diarree bij baby's is vaak van korte duur. Het wordt meestal veroorzaakt door een virus en gaat vanzelf weer over. Andere mogelijke oorzaken van diarree bij baby's zijn:

  • Een voedselallergie zoals koemelkeiwitallergie (KMEA)
  • Een verandering in de voeding van de baby of een verandering in je eigen eetpatroon (als je borstvoeding geeft)
  • Een behandeling met antibiotica voor je baby (of voor jezelf als je borstvoeding geeft)

Kan mijn baby koemelkeiwitallergie hebben?

Diarree is een veel voorkomend symptoom van KMEA bij baby's. Baby's met KMEA hebben meestal meerdere symptomen en deze symptomen kunnen sterk van elkaar verschillen.

Als je denkt dat je baby diarree heeft, kan dit op KMEA wijzen. Misschien heb je naast diarree ook andere symptomen in andere delen van het lichaam van je baby opgemerkt.

Onze symptoomchecker is een handige en eenvoudige manier om te bekijken welke veelvoorkomende symptomen van KMEA je baby heeft.

Gebruik de symptoomchecker om alle symptomen van je baby die KMEA-gerelateerd kunnen zijn op een rijtje te zetten. Deze kun je dan bespreken met je arts.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby, vraag dan altijd zo snel mogelijk advies aan een medische professional.

Diarree
Meer dan de helft van de baby's met koemelkallergie heeft last van diarree.

ANDERE SYMPTOMEN VAN KOEMELKEIWITALLERGIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het is belangrijk dat moeders worden gestimuleerd om borstvoeding te blijven geven, ook als hun baby koemelkeiwitallergie heeft. Meestal is deskundig voedingsadvies nodig om alle bronnen van koemelkeiwit uit de voeding van de moeder te weren. Als er voor speciale flesvoeding wordt gekozen, is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen. Ongekookt water, niet-uitgekookte flesjes of een onjuiste verdunning kunnen baby's ziek maken. Onjuiste bewaring, behandeling, bereiding of voeding kan uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van baby's. Flesvoeding voor medisch gebruik bij baby's moet onder medisch toezicht worden gebruikt.