Onze website ondersteunt deze browser niet  

Eczeem

Eczeem is een veelvoorkomende ontstekingsziekte van de huid die gepaard gaat met veel jeuk en gekenmerkt wordt door een rode of bruinachtige, droge, gebarsten en schilferige huid die met name 's nachts jeukt. Bij baby's komt eczeem meestal in het gezicht, op de hoofdhuid en op de buitenzijde van de armpjes en beentjes voor.

Waarom heeft mijn baby eczeem?

Het is niet duidelijk waardoor eczeem precies ontstaat, maar in veel gevallen wordt eczeem veroorzaakt door een voedselallergie zoals koemelkeiwitallergie (KMEA). Veel baby's die op jonge leeftijd eczeem ontwikkelen, zijn allergisch voor een of meer allergieverwekkende stoffen. Als allergieën zoals astma of hooikoorts in de familie zitten, is de kans groter dat je baby eczeem krijgt.

Eczeem is een van de meest voorkomende symptomen van KMEA bij baby's.

Kan het koemelkeiwitallergie zijn?

Baby's met KMEA hebben meestal meerdere symptomen en deze kunnen sterk van elkaar verschillen.

Als je denkt dat je baby eczeem heeft, kan dit op KMEA wijzen. Misschien heb je naast eczeem ook andere symptomen in andere delen van het lichaam van je baby opgemerkt.

Onze symptoomchecker is een handige en eenvoudige manier om te bekijken welke veelvoorkomende symptomen van KMEA je baby heeft.

Gebruik de symptoomchecker om alle symptomen van je baby die KMEA-gerelateerd kunnen zijn op een rijtje te zetten. Deze kun je dan bespreken met je arts.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby, vraag dan altijd zo snel mogelijk advies aan een medische professional.

Eczeem

ANDERE SYMPTOMEN VAN KOEMELKEIWITALLERGIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het is belangrijk dat moeders worden gestimuleerd om borstvoeding te blijven geven, ook als hun baby koemelkeiwitallergie heeft. Meestal is deskundig voedingsadvies nodig om alle bronnen van koemelkeiwit uit de voeding van de moeder te weren. Als er voor speciale flesvoeding wordt gekozen, is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen. Ongekookt water, niet-uitgekookte flesjes of een onjuiste verdunning kunnen baby's ziek maken. Onjuiste bewaring, behandeling, bereiding of voeding kan uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van baby's. Flesvoeding voor medisch gebruik bij baby's moet onder medisch toezicht worden gebruikt.