Onze website ondersteunt deze browser niet  

Groeiachterstand

Bij baby's spreken we van een groeiachterstand als ze minder snel dan normaal of zelfs helemaal niet groeien. Groeiproblemen zijn een teken van ondervoeding en kunnen een aantal oorzaken hebben. In het eerste levensjaar groeien baby's het snelst in gewicht en lengte. In het algemeen neemt de lengte van een baby in het eerste jaar met de helft toe.

Waarom heeft mijn baby groeiproblemen?

Groeiproblemen bij baby's hebben verschillende oorzaken, waaronder voedselallergieën zoals koemelkeiwitallergie (KMEA). Daarnaast kan het zijn dat ouders hun baby niet genoeg voeding aanbieden, hebben sommige baby's een beperkte eetlust of kan er een probleem zijn met het spijsverteringsstelsel, bijvoorbeeld regelmatige reflux (zie Reflux) of diarree (zie Diarree).

Kan het koemelkeiwitallergie zijn?

Groeiproblemen zijn een veel voorkomend symptoom van KMEA bij baby's. Baby's met KMEA hebben meestal meerdere symptomen en deze symptomen kunnen sterk van elkaar verschillen.

Als je denkt dat je baby groeiproblemen heeft, kan dit op KMEA wijzen. Misschien heb je naast groeiproblemen ook andere symptomen in andere delen van het lichaam van je baby opgemerkt.

Onze symptoomchecker is een handige en eenvoudige manier om te bekijken welke veelvoorkomende symptomen van KMEA je baby heeft.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby, vraag dan altijd zo snel mogelijk advies aan een medische professional.

Groeiachterstand

ANDERE SYMPTOMEN VAN KOEMELKEIWITALLERGIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het is belangrijk dat moeders worden gestimuleerd om borstvoeding te blijven geven, ook als hun baby koemelkeiwitallergie heeft. Meestal is deskundig voedingsadvies nodig om alle bronnen van koemelkeiwit uit de voeding van de moeder te weren. Als er voor speciale flesvoeding wordt gekozen, is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen. Ongekookt water, niet-uitgekookte flesjes of een onjuiste verdunning kunnen baby's ziek maken. Onjuiste bewaring, behandeling, bereiding of voeding kan uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van baby's. Flesvoeding voor medisch gebruik bij baby's moet onder medisch toezicht worden gebruikt.