Onze website ondersteunt deze browser niet  

Aanhoudende Hoest

Hoesten is een natuurlijke reflex in de luchtwegen die het lichaam gebruikt om zichzelf te beschermen tegen slijm en afscheiding die aan de achterkant de keel inloopt, of stukjes voedsel die vast zijn komen te zitten in de luchtwegen van een baby. Hoesten is een van de meest voorkomende symptomen van ziekte bij baby's en kinderen, en hoewel het naar kan zijn om te zien, is het meestal niet ernstig.

Als je baby langer dan drie tot vier weken elke dag hoest, spreken we van een aanhoudende hoest. Baby's van jonger dan 3 maanden hoesten niet zoveel, dus een aanhoudende hoest wijst er meestal op dat er iets mis is.

Waarom heeft mijn baby een aanhoudende hoest?

Je baby kan een voedselallergie hebben, zoals koemelkeiwitallergie (KMEA). Andere mogelijke oorzaken van een aanhoudende hoest zijn een virale infectie, zoals verkoudheid of griep, meeroken, reflux of een luchtwegaandoening, zoals astma of bronchitis.

Kan het koemelkeiwitallergie zijn?

Aanhoudende hoest is een veel voorkomend symptoom van KMEA bij baby's. Bijna 30% van de baby's met KMEA heeft hier last van. Baby's met KMEA hebben meestal meerdere symptomen en deze symptomen kunnen sterk van elkaar verschillen.

Als je een aanhoudende hoest opmerkt bij je baby, kan dit op KMEA wijzen. Misschien heb je naast een aanhoudende hoest ook andere symptomen in andere delen van het lichaam van je baby opgemerkt.

Onze symptoomchecker is een handige en eenvoudige manier om te bekijken welke veelvoorkomende symptomen van KMEA je baby heeft.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby, vraag dan altijd zo snel mogelijk advies aan een medische professional.

Aanhoudende hoest

ANDERE SYMPTOMEN VAN KOEMELKEIWITALLERGIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het is belangrijk dat moeders worden gestimuleerd om borstvoeding te blijven geven, ook als hun baby koemelkeiwitallergie heeft. Meestal is deskundig voedingsadvies nodig om alle bronnen van koemelkeiwit uit de voeding van de moeder te weren. Als er voor speciale flesvoeding wordt gekozen, is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen. Ongekookt water, niet-uitgekookte flesjes of een onjuiste verdunning kunnen baby's ziek maken. Onjuiste bewaring, behandeling, bereiding of voeding kan uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van baby's. Flesvoeding voor medisch gebruik bij baby's moet onder medisch toezicht worden gebruikt.