Ontroostbaar Huilen

Huilen is normaal gedrag voor een baby, maar als je baby urenlang ontroostbaar huilt, kan het voor jou als ouder moeilijk zijn om de oorzaak te vinden. Er is niets wat je kunt doen om je baby te helpen als hij of zij ontroostbaar huilt.

Waarom huilt mijn baby zoveel?

Je baby:

  • kan een voedselallergie hebben, zoals koemelkeiwitallergie (KMEA)
  • kan last hebben van krampjes (zie Krampjes)
  • kan honger hebben, moe zijn, zich vervelen of zich niet lekker voelen

Kan het koemelkeiwitallergie zijn?

Ontroostbaar huilen is een veel voorkomend symptoom van KMEA bij baby's en komt vaak voor bij baby's jonger dan 3 maanden. Baby's met KMEA hebben meestal meerdere symptomen en deze symptomen kunnen sterk van elkaar verschillen.

Als je merkt dat je baby ontroostbaar huilt, kan dit op KMEA wijzen. Misschien heb je naast ontroostbaar huilen ook andere symptomen in andere delen van het lichaam van je baby opgemerkt.

Onze symptoomchecker is een handige en eenvoudige manier om te bekijken welke veelvoorkomende symptomen van KMEA je baby heeft.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby, vraag dan altijd zo snel mogelijk advies aan een medische professional.

Huilen

ANDERE SYMPTOMEN VAN KOEMELKEIWITALLERGIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het is belangrijk dat moeders worden gestimuleerd om borstvoeding te blijven geven, ook als hun baby koemelkeiwitallergie heeft. Meestal is deskundig voedingsadvies nodig om alle bronnen van koemelkeiwit uit de voeding van de moeder te weren. Als er voor speciale flesvoeding wordt gekozen, is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen. Ongekookt water, niet-uitgekookte flesjes of een onjuiste verdunning kunnen baby's ziek maken. Onjuiste bewaring, behandeling, bereiding of voeding kan uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van baby's. Flesvoeding voor medisch gebruik bij baby's moet onder medisch toezicht worden gebruikt.