Onze website ondersteunt deze browser niet  

Huilen met Krampjes

Huilen hoort bij de ontwikkeling van een baby. Het is de belangrijkste manier voor een baby om aan te geven dat hij/zij honger heeft, boos is of pijn heeft, of zelfs dat hij/zij zich verveelt. Het is normaal dat een baby ongeveer 2 uur per dag huilt, maar vanaf de leeftijd van 6 weken zou dit minder moeten worden.

Krampjes (koliek) zijn te herkennen aan het onverklaarbaar huilen en op onvoorspelbare momenten onrustig zijn van een gezonde en goed gevoede baby. Deze momenten zijn meestal van korte duur en beginnen als een baby een paar weken oud is. In de meeste gevallen zijn de krampjes verdwenen als een baby 5 maanden oud is.

Typische symptomen van krampjes zijn opgetrokken beentjes, gebalde vuistjes en gespannen buikspieren. Krampjes volgen meestal een patroon van drie.

Waarom heeft mijn baby krampjes?

Het is niet duidelijk waarom sommige baby's last hebben van krampjes en andere niet.

Dit zijn mogelijke oorzaken van krampjes bij baby's:

  • Voedselallergieën, zoals koemelkeiwitallergie (KMEA)
  • Een spijsverteringsstelsel dat nog niet volledig ontwikkeld is
  • Een verwonding of infectie

Gebruik de symptoomchecker om alle symptomen van je baby die KMEA-gerelateerd kunnen zijn op een rijtje te zetten. Deze kun je dan bespreken met je arts.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby, vraag dan altijd zo snel mogelijk advies aan een medische professional.

baby crying
Je baby huilt langer dan:
drie uur per dag
drie dagen per maand
drie weken

ANDERE SYMPTOMEN VAN KOEMELKEIWITALLERGIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het is belangrijk dat moeders worden gestimuleerd om borstvoeding te blijven geven, ook als hun baby koemelkeiwitallergie heeft. Meestal is deskundig voedingsadvies nodig om alle bronnen van koemelkeiwit uit de voeding van de moeder te weren. Als er voor speciale flesvoeding wordt gekozen, is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen. Ongekookt water, niet-uitgekookte flesjes of een onjuiste verdunning kunnen baby's ziek maken. Onjuiste bewaring, behandeling, bereiding of voeding kan uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van baby's. Flesvoeding voor medisch gebruik bij baby's moet onder medisch toezicht worden gebruikt.