Onze website ondersteunt deze browser niet  

Loopneus en Niezen

Bij een loopneus komt er slijm uit het neusgat van je baby. Het immuunsysteem van een baby is nog niet rijp. Daardoor zijn baby's vatbaarder voor ziekten. Sommige baby's lijken altijd een loopneus te hebben. Dit is heel normaal en kan komen doordat de baby de ene na de andere verkoudheid heeft.

Niezen is een natuurlijke reflex om stoffen en vervuiling uit je luchtwegen en neus te verwijderen. Niezen komt veel voor bij baby's en is meestal niets om je zorgen over te maken.

Waarom heeft mijn baby last van een loopneus en niezen?

Je baby kan:

  • een voedselallergie hebben, zoals koemelkeiwitallergie (KMEA)
  • een ziekte van de bovenste luchtwegen hebben, zoals een verkoudheid
  • droge lucht of irriterende stoffen zoals sigarettenrook of stof hebben ingeademd

Kan het koemelkeiwitallergie zijn?

Een loopneus en niezen zijn veelvoorkomende symptomen van KMEA bij baby's. Baby's met KMEA hebben meestal meerdere symptomen en deze symptomen kunnen sterk van elkaar verschillen.

Als je denkt dat je baby een loopneus heeft of niest, kan dit op KMEA wijzen. Misschien heb je naast een loopneus en niezen ook andere symptomen in andere delen van het lichaam van je baby opgemerkt.

Onze symptoomchecker is een handige en eenvoudige manier om te bekijken welke veelvoorkomende symptomen van KMEA je baby heeft.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby, vraag dan altijd zo snel mogelijk advies aan een medische professional.

Loopneus
Je baby kan al een half uur na het drinken van koemelk een loopneus krijgen.

ANDERE SYMPTOMEN VAN KOEMELKEIWITALLERGIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het is belangrijk dat moeders worden gestimuleerd om borstvoeding te blijven geven, ook als hun baby koemelkeiwitallergie heeft. Meestal is deskundig voedingsadvies nodig om alle bronnen van koemelkeiwit uit de voeding van de moeder te weren. Als er voor speciale flesvoeding wordt gekozen, is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen. Ongekookt water, niet-uitgekookte flesjes of een onjuiste verdunning kunnen baby's ziek maken. Onjuiste bewaring, behandeling, bereiding of voeding kan uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van baby's. Flesvoeding voor medisch gebruik bij baby's moet onder medisch toezicht worden gebruikt.