Onze website ondersteunt deze browser niet  

Netelroos

Netelroos is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door jeukende plekken en zwelling van de huid. Netelroos kan over het hele lichaam voorkomen en is bij baby's meestal van korte duur.

Waarom heeft mijn baby netelroos?

De meest voorkomende oorzaken van netelroos zijn voedselallergieën zoals koemelkeiwitallergie (KMEA). Je baby kan ook netelroos krijgen van andere allergieën, zoals een insectenbeet of -steek, medicatie of latex. Een infectie kan ook netelroos veroorzaken.

Kan het koemelkeiwitallergie zijn?

Netelroos is een veel voorkomend symptoom van KMEA bij baby's. Bijna 30% van de baby's met KMEA heeft hier last.

Baby's met KMEA hebben meestal meerdere symptomen en deze symptomen kunnen sterk van elkaar verschillen.

Als je denkt dat je baby netelroos heeft, kan dit op KMEA wijzen. Misschien heb je naast netelroos of zwelling ook andere symptomen in andere delen van het lichaam van je baby opgemerkt.

Onze symptoomchecker is een handige en eenvoudige manier om te bekijken welke veelvoorkomende symptomen van KMEA je baby heeft.

Gebruik de symptoomchecker om alle symptomen van je baby die KMEA-gerelateerd kunnen zijn op een rijtje te zetten. Deze kun je dan bespreken met je arts.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby, vraag dan altijd zo snel mogelijk advies aan een medische professional.

Netelroos

ANDERE SYMPTOMEN VAN KOEMELKEIWITALLERGIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het is belangrijk dat moeders worden gestimuleerd om borstvoeding te blijven geven, ook als hun baby koemelkeiwitallergie heeft. Meestal is deskundig voedingsadvies nodig om alle bronnen van koemelkeiwit uit de voeding van de moeder te weren. Als er voor speciale flesvoeding wordt gekozen, is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen. Ongekookt water, niet-uitgekookte flesjes of een onjuiste verdunning kunnen baby's ziek maken. Onjuiste bewaring, behandeling, bereiding of voeding kan uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van baby's. Flesvoeding voor medisch gebruik bij baby's moet onder medisch toezicht worden gebruikt.