Onze website ondersteunt deze browser niet  

Piepende Ademhaling

Een piepende of luidruchtige ademhaling is een hoog piepend geluid dat ontstaat door een vernauwing van de kleine luchtwegen, waardoor de baby moeite krijgt met ademen. Dit is een veel voorkomend probleem bij baby's. Baby's en kinderen hebben in het algemeen vaker last van een piepende ademhaling dan volwassenen, omdat hun luchtwegen kleiner zijn.

Waarom heeft mijn baby een piepende ademhaling?

Mogelijke oorzaken zijn:

  • Een voedselallergie, bijvoorbeeld koemelkeiwitallergie (KMEA), of een allergie voor stof of pollen
  • Een chronische ziekte zoals astma
  • Een luchtwegaandoening of een verkoudheidsvirus

Kan het koemelkeiwitallergie zijn?

Een piepende ademhaling is een veel voorkomend symptoom van KMEA bij baby's. Bijna 30% van de baby's met KMEA heeft hier last van. Baby's met KMEA hebben meestal meerdere symptomen en deze symptomen kunnen sterk van elkaar verschillen.

Als je denkt dat je baby een piepende ademhaling heeft, kan dit op KMEA wijzen. Misschien heb je naast een piepende ademhaling ook andere symptomen in andere delen van het lichaam van je baby opgemerkt.

Onze symptoomchecker is een handige en eenvoudige manier om te bekijken welke veelvoorkomende symptomen van KMEA je baby heeft.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby, vraag dan altijd zo snel mogelijk advies aan een medische professional.

Piepende Ademhaling

ANDERE SYMPTOMEN VAN KOEMELKEIWITALLERGIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het is belangrijk dat moeders worden gestimuleerd om borstvoeding te blijven geven, ook als hun baby koemelkeiwitallergie heeft. Meestal is deskundig voedingsadvies nodig om alle bronnen van koemelkeiwit uit de voeding van de moeder te weren. Als er voor speciale flesvoeding wordt gekozen, is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen. Ongekookt water, niet-uitgekookte flesjes of een onjuiste verdunning kunnen baby's ziek maken. Onjuiste bewaring, behandeling, bereiding of voeding kan uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van baby's. Flesvoeding voor medisch gebruik bij baby's moet onder medisch toezicht worden gebruikt.