Onze website ondersteunt deze browser niet  

Reflux en Melk Teruggeven (Regurgitatie)

Regurgitatie is het terugstromen van melk van de maag naar de mond, waarbij de baby een mondje melk teruggeeft. Melk teruggeven is niet hetzelfde als overgeven, omdat bij overgeven de maaginhoud met kracht naar buiten wordt geperst. Reflux en melk teruggeven komen vaak voor en gaan meestal vanzelf over voordat de baby 12 maanden oud is.

Waarom heeft mijn baby reflux of regurgitatie?

In sommige gevallen worden reflux en regurgitatie veroorzaakt door een voedselallergie zoals koemelkeiwitallergie (KMEA). Ook een onvolgroeid spijsverteringsstelsel, veel platliggen en een vrijwel volledig vloeibaar dieet kunnen bijdragen aan reflux en regurgitatie bij baby's.

Kan mijn baby koemelkeiwitallergie hebben?

Reflux en regurgitatie zijn veelvoorkomende symptomen van KMEA bij baby's. Baby's met KMEA hebben meestal meerdere symptomen en deze symptomen kunnen sterk van elkaar verschillen.

Als je denkt dat je baby reflux of regurgitatie heeft, kan dit op KMEA wijzen. Misschien heb je naast reflux en regurgitatie ook andere symptomen in andere delen van het lichaam van je baby opgemerkt.

Onze symptoomchecker is een handige en eenvoudige manier om te bekijken welke veelvoorkomende symptomen van KMEA je baby heeft.

Gebruik de symptoomchecker om alle symptomen van je baby die KMEA-gerelateerd kunnen zijn op een rijtje te zetten. Deze kun je dan bespreken met je arts.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby, vraag dan altijd zo snel mogelijk advies aan een medische professional.

Reflux
Bij bijna 40% van de baby's met reflux is koemelkallergie de oorzaak.

ANDERE SYMPTOMEN VAN KOEMELKEIWITALLERGIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het is belangrijk dat moeders worden gestimuleerd om borstvoeding te blijven geven, ook als hun baby koemelkeiwitallergie heeft. Meestal is deskundig voedingsadvies nodig om alle bronnen van koemelkeiwit uit de voeding van de moeder te weren. Als er voor speciale flesvoeding wordt gekozen, is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen. Ongekookt water, niet-uitgekookte flesjes of een onjuiste verdunning kunnen baby's ziek maken. Onjuiste bewaring, behandeling, bereiding of voeding kan uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van baby's. Flesvoeding voor medisch gebruik bij baby's moet onder medisch toezicht worden gebruikt.