Onze website ondersteunt deze browser niet  

Slecht Slapen

Veel baby's hebben in hun eerste levensjaar of zelfs langer moeite met inslapen of doorslapen. In de eerste levensmaand beginnen baby's zich aan te passen aan een normaal dag-nachtritme. Het is heel normaal dat baby's de eerste 3 maanden 's nachts nog niet doorslapen.

“Pasgeboren baby's slapen in blokken van 3 tot 4 uur, zowel overdag als 's nachts.”

Waarom slaapt mijn baby slecht?

Bij oudere baby's kunnen slaapproblemen worden veroorzaakt door koemelkeiwitallergie (KMEA). Ook reflux (zie Reflux) kan een oorzaak zijn. Bij pasgeboren baby's kan slecht slapen worden veroorzaakt door reflux of chronische ziekten, maar ook door 's nachts te veel te voeden. Bij veel baby's kunnen omgevingsfactoren, zoals opwinding voor het slapen gaan en een laat middagdutje, ook een rol spelen.

Kan het koemelkeiwitallergie zijn?

Slecht slapen is een veel voorkomend symptoom van KMEA bij baby's. Baby's met KMEA hebben meestal meerdere symptomen en deze kunnen sterk van elkaar verschillen.

Als je denkt dat je baby slecht slaapt, kan dit op KMEA wijzen. Misschien heb je naast slecht slapen ook andere symptomen in andere delen van het lichaam van je baby opgemerkt.

Onze symptoomchecker is een handige en eenvoudige manier om te bekijken welke veelvoorkomende symptomen van KMEA je baby heeft.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby, vraag dan altijd zo snel mogelijk advies aan een medische professional.

Slecht Slapen

ANDERE SYMPTOMEN VAN KOEMELKEIWITALLERGIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het is belangrijk dat moeders worden gestimuleerd om borstvoeding te blijven geven, ook als hun baby koemelkeiwitallergie heeft. Meestal is deskundig voedingsadvies nodig om alle bronnen van koemelkeiwit uit de voeding van de moeder te weren. Als er voor speciale flesvoeding wordt gekozen, is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen. Ongekookt water, niet-uitgekookte flesjes of een onjuiste verdunning kunnen baby's ziek maken. Onjuiste bewaring, behandeling, bereiding of voeding kan uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van baby's. Flesvoeding voor medisch gebruik bij baby's moet onder medisch toezicht worden gebruikt.