Onze website ondersteunt deze browser niet  

Weigeren van Voeding

Het weigeren van voeding begint meestal als een baby tussen 6 en 9 maanden oud is. Als een baby niet eet als gevolg van extreme voedselweigering of een gebrek aan eetlust, kan dit tot groeiproblemen leiden.

Kan het koemelkeiwitallergie zijn?

Niet eten of voeding weigeren is een veel voorkomend symptoom bij baby's met koemelkeiwitallergie (KMEA).

Baby's met KMEA hebben meestal meerdere symptomen en deze kunnen sterk van elkaar verschillen.

Als je baby voeding weigert, kan dit op KMEA wijzen. Misschien heb je naast het weigeren van voeding ook andere symptomen in andere delen van het lichaam van je baby opgemerkt.

Onze symptoomchecker is een handige en eenvoudige manier om te bekijken welke veelvoorkomende symptomen van KMEA je baby heeft.

Gebruik de symptoomchecker om alle symptomen van je baby die KMEA-gerelateerd kunnen zijn op een rijtje te zetten. Deze kun je dan bespreken met je arts.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby, vraag dan altijd zo snel mogelijk advies aan een medische professional.

Weigeren van voeding

ANDERE SYMPTOMEN VAN KOEMELKEIWITALLERGIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het is belangrijk dat moeders worden gestimuleerd om borstvoeding te blijven geven, ook als hun baby koemelkeiwitallergie heeft. Meestal is deskundig voedingsadvies nodig om alle bronnen van koemelkeiwit uit de voeding van de moeder te weren. Als er voor speciale flesvoeding wordt gekozen, is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen. Ongekookt water, niet-uitgekookte flesjes of een onjuiste verdunning kunnen baby's ziek maken. Onjuiste bewaring, behandeling, bereiding of voeding kan uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van baby's. Flesvoeding voor medisch gebruik bij baby's moet onder medisch toezicht worden gebruikt.