Onze website ondersteunt deze browser niet  

Zwelling

Bij zwelling gaat het om de diepere lagen van de huid, meestal rond de ogen en lippen van een baby. De zwelling jeukt niet, maar kan wel pijnlijk zijn en warm aanvoelen.

Waarom heeft mijn baby gezwollen ogen of lippen?

De meest voorkomende oorzaken van zwelling zijn voedselallergieën zoals koemelkeiwitallergie (KMEA). De ogen en lippen van je baby kunnen ook opzwellen door andere allergieën, zoals een insectenbeet of -steek, medicatie of latex.

Kan het koemelkeiwitallergie zijn?

Zwelling is een veel voorkomend symptoom van KMEA bij baby's. Baby's met KMEA hebben meestal meerdere symptomen en deze symptomen kunnen sterk van elkaar verschillen.

Als je denkt dat je baby een zwelling heeft, kan het KMEA zijn. Misschien heb je naast netelroos of zwelling ook andere symptomen in andere delen van het lichaam van je baby opgemerkt.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby, vraag dan altijd zo snel mogelijk advies aan een medische professional.

Onze symptoomchecker is een handige en eenvoudige manier om te bekijken welke veelvoorkomende symptomen van KMEA je baby heeft.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je baby, vraag dan altijd zo snel mogelijk advies aan een medische professional.

Zwelling

ANDERE SYMPTOMEN VAN KOEMELKEIWITALLERGIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: Het is belangrijk dat moeders worden gestimuleerd om borstvoeding te blijven geven, ook als hun baby koemelkeiwitallergie heeft. Meestal is deskundig voedingsadvies nodig om alle bronnen van koemelkeiwit uit de voeding van de moeder te weren. Als er voor speciale flesvoeding wordt gekozen, is het belangrijk om de instructies op het etiket te volgen. Ongekookt water, niet-uitgekookte flesjes of een onjuiste verdunning kunnen baby's ziek maken. Onjuiste bewaring, behandeling, bereiding of voeding kan uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van baby's. Flesvoeding voor medisch gebruik bij baby's moet onder medisch toezicht worden gebruikt.