Onze website ondersteunt deze browser niet  

Blended diet en sondevoeding

Wat is Blended Diet?


Blended Diet ofwel gemixte voeding is een mengsel van verschillende voedingsbestanddelen en vloeistoffen dat zo fijngemalen wordt dat het via een sonde kan worden toegediend. Blended diet kan gebruikt worden als een alternatief voor of in combinatie met kant-en-klare sondevoeding.


Wat is sondevoeding?


Sondevoeding wordt ingezet bij patiënten die niet kunnen, willen of mogen eten via de mond. Sondevoeding is een dun vloeibare voeding die via een slangetje (sonde) rechtstreeks in de maag of de dunne darm (jejunum) kan worden toegediend. Sondevoeding kan als volledige voeding of als aanvullende voeding worden ingezet.


Kan ik starten met Blended diet?


Voordat u start of overschakelt op blended diet, raadpleeg uw zorgprofessional. Uw zorgprofessional kan specifieke instructies en een geïndividualiseerde advies geven om ervoor te zorgen dat de voedingsbehoefte gedekt is en tips geven voor een veilig toediening.


Is Blended Diet beschikbaar in de vorm van kant-en klare sondevoeding?


Ja. Isosource® Junior Mix is een kant-en-klare sondevoeding met echte ingrediënten. Isosource Junior Mix kan als volledige voeding worden ingezet of als aanvullende voeding gebruikt worden om een hogere voedingswaarde te realiseren. Voor meer informatie over Isosource Junior mix, en blended diet recepten, raadpleeg uw zorgverlener of Nestle Health Science.

Lees meer
Lees meer
tips

WEBINAR: Praktische Tips van Michaël Sels

Nestlé Health Science organiseert op 13 september om 19 uur een Kookworkshop rond Blended Diet. Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en bekend als kok op Njam-tv, geeft praktische tips voor het bereiden van gerechten voor het gehele gezin, van normale voeding tot blended diet. Lees meerMaak kennis met het assortiment