Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Diabetes en voeding

Diabetes treft wereldwijd 463 miljoen mensen en is een chronische ziekte die het vermogen van het lichaam om insuline te produceren of op de juiste manier te gebruiken beïnvloedt, wat leidt tot hoge glucosespiegels in het bloed.

Type 2 diabetes is de meest voorkomende vorm, goed voor ongeveer 90% van alle gevallen. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van diabetes, zoals overgewicht en lichamelijke inactiviteit, waardoor het lichaam bestand is tegen het gebruik van zijn eigen insuline. Als de bloedsuikerspiegel niet wordt gecontroleerd, kunnen patiënten aandoeningen ontwikkelen zoals hypertensie, hoge cholesterol en hart- en vaatziekten. Dit heeft gevolgen voor de gezondheid.

Er is ook een stadium genaamd prediabetes, waarbij de bloedsuikerspiegel hoger is dan normaal, maar niet genoeg om te worden gediagnosticeerd als diabetes type 2. Door deze fase te identificeren en te beheren, kunt u de kans op progressie naar diabetes type 2 verminderen.

Diabetes kan worden behandeld en de gevolgen ervan worden vermeden of vertraagd door een gezond dieet te volgen, regelmatige lichaamsbeweging, niet te roken en indien nodig medicatie.


Diabetes en ziekte
In bepaalde situaties (bijvoorbeeld bij acute ziekte of chirurgie of bij emotionele gebeurtenissen) kan de eetlust verminderen, waardoor men minder voeding binnenkrijgt en daardoor last krijgt van vermoeidheid. Speciale medische voeding voor patiënten met diabetes kan dan bijdragen aan behoud en verbetering van de voedingstoestand. Is dit bij u het geval, raadpleeg dan uw behandelaar.
Maak kennis met het assortiment