Nestlé Health Science komt in actie voor cerebrale parese!

Nestlé Health Science komt in actie voor cerebrale parese

Vandaag is het “Wereld CP Dag”, een dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt gevraagd voor cerebrale parese (CP).
Bij Nestlé Health Science werd er vanaf 1 september al extra aandacht gevraagd voor CP: dat was namelijk de startdatum van de maand “Steptember”, een jaarlijks initiatief georganiseerd door CP Nederland. Tijdens Steptember zijn onze medewerkers de uitdaging aangegaan om een maand lang 10.000 stappen per dag te zetten om zo geld op te halen voor onderzoek naar cerebrale parese. Nestlé Health Science is trotse sponsor van dit event en wil de organisatie van harte feliciteren met de opbrengst van ruim €110.000,--!

 

Wat is CP?

CP is een houdings- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door een hersenbeschadiging, ontstaan voor het eerste levensjaar. Het is de meest voorkomende motorische beperking bij kinderen; elke 22 uur wordt er in Nederland een kindje geboren met CP, het UZ Leuven geeft aan dat in België 1 à 2 van de 1000 pasgeboren kindjes CP heeft. Reden te meer om extra aandacht te vragen hiervoor!

 

Hoe uit CP zich?

De bewegingsstoornissen bij CP gaan vaak gepaard met problemen met gevoel, perceptie, cognitie, communicatie en gedrag. Dit kan zich op verschillende manieren uiten zoals bijvoorbeeld moeite met bewegen, eten of slikken. Er zijn veel verschillende soorten CP, die variëren in de delen van het lichaam die worden aangetast, het type beperking en de ernst van mobiliteitsbeperkingen. Mede hierdoor verschillen de symptomen vaak per persoon.

 

Hoe wordt de diagnose gesteld?

De diagnose CP kan worden vastgesteld nog voor het kindje 2 jaar oud is. Meestal wordt de diagnose gesteld door een kinderarts of kinderneuroloog in samenwerking met andere deskundigen, zoals een revalidatiearts. De diagnose kan op verschillende manieren gebeuren zoals: onderzoeken van uiterlijke kenmerken, het stellen van vragen, scans van de hersenen en/of een intelligentie test.

 

CP & Nestlé Health Science

CP heeft een grote impact op de kwaliteit van leven van de patiënt en de naasten. Zorgverleners staan onder grote druk en implicaties kunnen hun algehele kwaliteit van leven beïnvloeden. Ons doel is om specifieke ontwikkelde producten en diensten te bieden om zorgverleners en patiënten te helpen dergelijke uitdagingen te overwinnen en hun dagelijks leven te verbeteren, zowel fysiek als emotioneel.

Daarnaast is Nestlé Health Science ook actief als partner van verschillende patiëntenorganisaties. Zo doen we elk jaar mee aan Steptember, een initiatief georganiseerd door CP Nederland, en zijn we elk jaar aanwezig bij Special Olympics Belgium, waar we meer aandacht vragen voor slikproblemen bij mensen met CP.

Wil je meer weten over onze activiteiten tijdens Special Olympics Belgium? Klik dan hier:
https://www.nestlehealthscience.nl/nl/nieuws/special-olympics-2022.

Wil je meer weten over onze producten die kunnen helpen bij ondervoeding of slikproblemen? Klik dan hier:
https://www.nestlehealthscience.nl/nl/producten

child