Enhancing Lives Together
  België

Vitaflo neemt de merken Mevalia® en ComidaMed® over van Dr. SchärVitaflo, onderdeel van Nestlé Health Science, en Dr. Schär zijn een overeenkomst aangegaan waarbij Vitaflo de producten voor aangeboren stofwisselingsziekten en de productiefaciliteit te Rosbach in Duitsland overneemt. De overgenomen merken Mevalia® en ComidaMed®, gebruikt voor de dieetbegeleiding bij aandoeningen van het eiwitmetabolisme en bij koemelkeiwitallergie, zullen een aanvulling vormen op Vitaflo’s bestaande metabole productportfolio en geografische vertegenwoordiging, met meer keuze en verscheidenheid om aan de verschillende behoeften van de patiënt te voldoen.


“Het kan voor mensen met een stofwisselingsziekte een hele uitdaging zijn om het vereiste dieet van dag tot dag te volgen. Onze missie is om dit zo eenvoudig mogelijk te maken, door dieetvoeding te creëren die niet alleen heerlijk smaakt maar ook makkelijk te combineren is met een druk leven”, aldus Caroline Charlesworth, CEO van Vitaflo. “Dr. Schär ontwikkelt al bijna 40 jaar producten voor mensen met specifieke voedingsbehoeften waarbij lekkere smaak en vooraanstaande kwaliteit hand in hand gaan. We kijken uit naar de integratie van de merken Mevalia® en ComidaMed® in ons portfolio om wereldwijd nog meer mensen oplossingen aan te reiken voor hun metabole aandoening met meer keuze en variatie.”


“Al bijna 100 jaar zetten we ons in om het leven van mensen met specifieke voedingsbehoeften beter te maken. Nestlé Health Science deelt onze passie voor gezondheid en welzijn, en met deze integratie van het bedrijf binnen Vitaflo zijn we ervan overtuigd dat ze ons succesverhaal binnen voeding voor medisch gebruik zullen verderzetten. Dit geeft ons de opportuniteit om nog meer te focussen op inclusieve en glutenvrije voeding samen met de rest van ons wereldwijde merkenportfolio”, zegt Philipp Schoeller, CEO van Dr. Schär.


De transactie wordt naar verwachting op 1 juli 2021 afgerond. Financiële details worden niet bekendgemaakt.Over Nestlé Health Science en Vitaflo

Nestlé Health Science, pionier in voeding en gezondheidsmanagement, is een wereldwijd beheerde business unit van Nestlé. Bij Nestlé Health Science bewandelen we een nieuw pad voor voeding. We bieden een uitgebreid portfolio van wetenschappelijk gefundeerde consumentengezondheid, medische voeding, farmaceutische therapieën en merken van vitamines en supplementen. Ons uitgebreid onderzoeksnetwerk vormt de basis voor producten die een gezonder leven mogelijk maken door voeding. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwitserland en we hebben meer dan 7.000 medewerkers over de hele wereld, met producten beschikbaar in meer dan 140 landen.

www.nestlehealthscience.com

Vitaflo is een business unit van Nestlé Health Science en is wereldwijd aanwezig. Al meer dan 20 jaar loopt Vitaflo voorop bij de ontwikkeling van innovatieve voeding voor medisch gebruik, meer specifiek dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingsziekten, voedingsondersteuning en andere specifieke aandoeningen.

www.vitafloweb.com


Over Dr. Schär

Ons verhaal begon in 1922 in Zuid-Tirol, het hart van de Alpen, met een visie om het leven van mensen met specifieke voedingsbehoeften beter te maken. Vanaf de oprichting heeft de nabijheid tot de consument een pivotale rol gespeeld. Onze belangrijkste competentie combineert de specifieke, complexe eisen die aan voeding worden gesteld met toewijding en levensvreugde. Verantwoordelijkheid, vooruitgang en nabijheid zijn de waarden die ons stabiliteit en betrouwbaarheid genereren. Wij zijn een familiebedrijf met een internationaal bereik, met 18 vestigingen in 11 landen en meer dan 1.400 medewerkers wereldwijd. Onze producten zijn beschikbaar in ongeveer 100 landen.

www.drschaer.com


Media contact (Engels):

Vitaflo (International) Limited

Olivia Carty

Tel: +44 (0) 151 709 9020

E-Mail: olivia.carty@vitaflo.co.uk

 

Dr. Schär AG / SPA

Winkelau 9

39014 Burgstall / Postal

Italien

Victoria Angerer

Telefon: +39473293302

E-Mail: Victoria.Angerer@drschaer.com