Enhancing Lives Together
  België


De pagina waar u toegang tot probeert te verkrijgen is enkel bestemd voor (para)medische professionals. Door ja aan te klikken, bevestigt u dat de inhoud geschikt is voor uw weergave. 


Bent u een (para)medische professional?
De volgende inhoud is uitsluitend voorbehouden voor (para)medische professionals. U zult naar onze patiëntenpagina doorgestuurd worden.
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.
 
 
 
 
 
 

 

 

Maple Syrup Urine Disease

De “bouwstenen” van eiwitten worden aminozuren genoemd. Bij maple syrup urine disease (MSUD) is er een tekort aan een bepaald enzym waardoor het lichaam drie van deze aminozuren, namelijk leucine, isoleucine en valine, niet (goed) kan afbreken. Deze drie aminozuren staan bekend onder de naam vertakte keten aminozuren (BCAA’s). MSUD-patiënten moeten daarom de inname van eiwitten zeer streng beperken.  

Een belangrijk aspect bij de dieetbegeleiding van MSUD is het gebruik van aminozuurpreparaten. Aminozuurpreparaten voor MSUD leveren alle benodigde aminozuren die ook in eiwitten aanwezig zijn, behalve de aminozuren leucine, isoleucine en valine. De combinatie van het aminozuurpreparaat en de hoeveelheid natuurlijk eiwit die is toegestaan uit de voeding zorgen voor een adequate eiwitinname voor groei en ontwikkeling.

Vitaflo® heeft een uitgebreid assortiment van producten die gebruiksvriendelijk zijn, leeftijdsspecifiek en smakelijk voor de MSUD-patiënt.

Vitaflo’s producten voor MSUD
 

Ondersteunende producten
 

Metabole aandoeningen