Enhancing Lives Together
  België


De pagina waar u toegang tot probeert te verkrijgen is enkel bestemd voor (para)medische professionals. Door ja aan te klikken, bevestigt u dat de inhoud geschikt is voor uw weergave. 


Bent u een (para)medische professional?
De volgende inhoud is uitsluitend voorbehouden voor (para)medische professionals. U zult naar onze patiëntenpagina doorgestuurd worden.
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.
 
 
 
 
 
 

 

 
Tyrosinemie (TYR)
De “bouwstenen” van eiwitten worden aminozuren genoemd. Bij tyrosinemie (TYR) is er een tekort aan een bepaald enzym waardoor het lichaam één van de aminozuren, namelijk tyrosine niet (goed) kan afbreken (daar ons lichaam fenylalanine omzet in tyrosine zal mogelijk ook de hoeveelheid fenylalanine worden beperkt). TYR-patiënten moeten de inname van eiwitten zeer streng beperken.  

Een belangrijk aspect bij de dieetbegeleiding van TYR is het gebruik van aminozuurpreparaten. Aminozuurpreparaten voor TYR leveren alle benodigde aminozuren die ook in eiwitten aanwezig zijn, behalve de aminozuren tyrosine en fenylalanine. De combinatie van het aminozuurpreparaat en de hoeveelheid natuurlijk eiwit die is toegestaan uit de voeding zorgen voor een adequate eiwitinname voor groei en ontwikkeling. 

Vitaflo® heeft een uitgebreid assortiment van producten die gebruiksvriendelijk zijn, leeftijdsspecifiek en smakelijk voor de TYR-patiënt.

Vitaflo’s producten voor TYR
 

Ondersteunende producten
 

Metabole aandoeningen