Enhancing Lives Together
 Nederland
De pagina waar u toegang tot probeert te verkrijgen is enkel bestemd voor (para)medische professionals. Door ja aan te klikken, bevestigt u dat de inhoud geschikt is voor uw weergave. 
 
 
Bent u een (para)medische professional?
De volgende inhoud is uitsluitend voorbehouden voor (para)medische professionals. U zult naar onze patiëntenpagina doorgestuurd worden.
De volgende inhoud is bestemd voor consumenten. U zult naar een andere pagina omgeleid worden
 
 
 
 
 
 

 

 
Methylmalonzuuracidemie (MMA) en Propionzuuracidemie (PA)
De “bouwstenen” van eiwitten worden aminozuren genoemd. Bij methylmalonzuuracidemie of propionzuuracidemie (MMA/PA) is er een tekort aan een bepaald enzym waardoor het lichaam vier van deze aminozuren, namelijk methionine, threonine, valine en isoleucine niet (goed) kan afbreken. MMA/PA-patiënten moeten daarom de inname van eiwitten zeer streng beperken.

Een belangrijk aspect bij de dieetbegeleiding van MMA/PA is het gebruik van aminozuurpreparaten. Aminozuurpreparaten voor MMA/PA leveren alle benodigde aminozuren die ook in eiwitten aanwezig zijn, behalve de aminozuren methionine, threonine, valine en bevat slechts een hele kleine hoeveelheid isoleucine. De combinatie van het aminozuurpreparaat en de hoeveelheid natuurlijk eiwit die is toegestaan uit de voeding zorgen voor een adequate eiwitinname voor groei en ontwikkeling.

Vitaflo® heeft een uitgebreid assortiment van producten die gebruiksvriendelijk zijn, leeftijdsspecifiek en smakelijk voor de MMA/PA-patiënt.

Vitaflo’s producten voor MMA/PA
 

Ondersteunende producten 
 

Metabole aandoeningen